Surinaamse recepten

Surinaamse curry kip filet

surinaamse curry kip

Surinaamse curry kan je halen maar het is eigenlijk ook best makkelijk om zelf te maken. Hieronder een van mijn favoriete curry’s. En de kip kan je eventueel vervangen door tofu blokjes (eventueel eerst zelf even marineren of gewoon zo toevoegen aan de curry ipv de kip).

Het is een bijzonder makkelijk recept en het enige dat is je eigenlijk nodig hebt is tijd hoewel dat voor deze Surinaamse curry eigenlijk ook wel weer meevalt. En houd je van pittige dan kan je zelf een keuze maken uit verse pepers of gebruik maken van gedroogde pepers. Eet smakelijk!

surinaamse curry kip

Surinaamse curry kip filet

Pieter Dekker
De hoeveelheid knoflook ik optioneel…. nee eigenlijk niet! Geniet van deze lekkere maar eigenlijk ook simpele curry.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Porties 2 personen
calorieën 390 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 kleine ui
  • 1 bol knoflook (ja echt een hele bol, lekker)
  • 1 zakjes pepers (of afhankelijk van je eigen tolerantie 1 peper)
  • 1 scheutje plantaardige olie (zonnebloem bij voorkeur)
  • 4 theelepels Massala of curry kruiden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 4 stuks kippedijfilet
  • 100 gram tomatenpasta
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 1 klein beetje corianderblaadjes
  • 2 porties rijst / naan brood

Instructies
 

  • Maak een pasta van de ui, knoflook, gedroogde peper(s) met de morter of door in de keukenmachine te doen en glad te hakken.
  • Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een grote pan en voeg eerst je komijn poeder toe. Laat dit 30 seconden bakken en voeg vervolgende de pasta toe (ui, knoflook, gedroogde peper) en bak 1-2 minuten (niet te bruin). Voeg daarna de tomatenblokjes, de massala of curry poeder, zout en zwarte peper toe en bak dit ook zo’n 30 seconde mee.
  • Vervolgens voeg je de kip toe. Wij maken gebruik van dijfilet want daar zit het meeste smaak en het vlees leent zich goed voor een dergelijk gerecht. Roer de kip goed door de kruidenmix zodat alles mooi bedekt is. Kook alles tot de kip wit begint te worden. Mocht de kruidenmix te dik zijn dan kan deze aan de pan blijven plakken. Als dat gebeurt voeg dat een scheutje water doen en roer dit er goed door.
  • Nu de kip wit is aan de buitenkant kunnen wij het geheel 30 minuten laten pruttelen totdat de kip door en door gaar is.
  • Tijd om deze heerlijke  te eten! Serveer deze heerlijke Surinaamse curry kip filet met basmati rijst, rotie of naan. Eet smakelijk!
Trefwoord Curry, Eenvoudig, Soul food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept